Sıla hasretini gidermek için yaşadıkları ülkelerden yola çıkan gurbetçilerden kara yoluyla seyahati tercih edenler, Edirne'deki sınır kapılarından yurda giriş yapıyor.

Türkiye'ye ulaşmanın sevincini yaşayan gurbetçilerin önemli bir kısmı Edirne'de kent turizmine katkı sağlıyor.

Tatillerini tamamlayan gurbetçiler, geliş yolunda olduğu gibi dönüşlerinde de Edirne'de dinlendikten sonra yaşadıkları ülkelere dönüyor.

Tarihi çarşıları gezip, alışveriş yapan gurbetçiler tescilli lezzetleri tatmadan da kentten ayrılmıyor.

 "EDİRNE'DE KONAKLAMAK İSTİYORLAR"

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, yaz aylarında kentte gurbetçi hareketliliği yaşandığını söyledi.

Edirne'de 5 sınır kapısı bulunduğunu belirten Bacıoğlu, "Özellikle 15 haziran ve 15 eylül tarihleri arasında gurbetçi vatandaşlarımızın kentimizden geçişleri söz konusu. Danimarka'dan, Almanya'dan, Norveç'ten birçok farklı ülkeden farklı uzaklıktaki yerlerden gelen gurbetçiler Türkiye'ye girdiklerinde ilk şehir olan Edirne'de konaklamak istiyorlar." dedi.

Bacıoğlu, Edirne'nin tarihi, kültürü ve gastronomisiyle ilgi çeken bir kent olduğunu vurguladı.

"GURBETÇİLER ŞEHİR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Turizm hareketliliği oluşturan gurbetçileri en iyi şekilde ağırlamak için tüm paydaşların çaba sarf ettiğini dile getiren Bacıoğlu, şunları kaydetti:

"Gurbetçilerimiz yol planlamalarını Edirne'de konaklayacak gibi yapıyorlar. Yüz binlerce gurbetçi yaz aylarında Edirne'de ciddi bir yoğunluk oluşturuyor. Konaklama tesisi kapasitemiz her yıl artıyor. Önceden konaklama sorunu yaşayan gurbetçilerimiz oluyordu ama artık bu sorunlar yaşanmıyor.

Aynı şekilde bu dönemde yiyecek içecek sektörü de kapasitelerini artırıp, gurbetçilerin tercihlerine göre çalışmalar yapıyor. Gurbetçiler şehir için çok önemli. Turistik anlamda ciddi gelir sağlıyor. Onları en iyi şekilde memnun edip, memleketlerine uğurluyoruz."

 "TATİLE EDİRNE'DEN BAŞLIYORLAR"

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı ve Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar, gurbetçilerin en az bir günlerini Edirne'ye ayırdıklarını söyledi.

Gurbetçilerin kent ekonomisine katkı sunduğunu aktaran Dinar, "Tatile Edirne'den başlıyorlar. Burada mola verip konaklayıp, doya doya Edirne'yi geziyorlar. Camileri ve turistik yerleri ziyaret edip, kentin lezzetlerini tadıyorlar. Hem gelirken hem de dönerken Edirne'de dinlenip yollarına öyle devam ediyorlar. Edirne ekonomisi için ciddi bir katkı." ifadelerini kullandı.

Ailesiyle birlikte Almanya'dan gelen Erdim Ayrılmaz ise Edirne'yi çok sevdiklerini dile getirdi.

Türkiye'ye girdiklerinde mutluluk yaşadıklarını belirten Ayrılmaz, "Allah nasip etti vatanımıza geldik. Yılda bir geldiğimiz için büyük bir özlem oluyor. Anlatılmaz duygular yaşıyoruz. Yurda girdikten sonra Edirne'de istirahat ediyoruz. Her sene Selimiye Camisi'ni görmeye geliyoruz, kenti geziyoruz." dedi.

Editör: Ayşe Nur Özdemir