İnsan vücudunun en üst tabakası olan deri, yüzeylere temas etmesiyle pek çok enfeksiyona maruz kalabilmektedir. Deri üzerinde bazı zararlı bakteriler üremekte ve çeşitli deri tahribatlarına sebep olabilmektedir.

Dolayısıyla vatandaş, deri üzerinde oluşan bu tahrişlerin önüne geçmek için çözüm yolu aramaktadır. Bu noktada ise Stafine krem karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple Stafine krem ne için kullanılır sıkça araştırılmaktadır. İşte, cevaplar…

Stafine Krem Ne İçin Kullanılır?

Stafine Krem Ne Ise Yarar4

Stafine krem prospektüsünde yer alan bilgilere göre aşağıdaki sorunlara iyi gelmektedir:

  • Stafine krem cilt üzerinde oluşan zararlı bakterilerle savaşmaktadır.
  • Stafine krem içerdiği fusidik asit sayesinde engel olduğu zararlı bakterilerin üremesini de engellemektedir.
  • Stafine krem etken maddeleri sayesinde deride oluşan egzama, cilt kuruluğu ve benzeri hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. 

İlginizi Çekebilir: Bacoderm Krem Ne İşe Yarar? Kullanım Alanları ve Yan Etkileri!

Stafine Enfeksiyona İyi Gelir Mi?

Stafine krem ne işe yarar sorusu kapsamında vatandaşın merak ettiği bir konu daha vardır: Stafine enfeksiyona iyi gelir mi? Stafine içerdiği maddeler sayesinde antibakteriyel bir etki göstermektedir. Bu etki ise bakterileri tahrip eden veya onların çoğalmasını engelleyen bir yapıdadır.

Dolayısıyla Stafine krem, zararlı bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonlara iyi gelmektedir.

Not: Stafine krem kullanmadan önce mutlaka doktorunuza ve eczacınıza danışınız.

Stafine Nedir?

Stafine krem etken maddesi 20 mg sodyum fusidat içermektedir. Merhemin yardımcı maddeleri ise ülanolin (anhidr), setil alkol, vazelin flant N ve vazelin likit olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki Stafine krem ne için kullanılır?

İçerdiği bu maddeler sayesinde Stafine krem, bir antibiyotik olup pek çok mikroorganizma üzerinde güçlü antibakteriyel etkiye sahiptir. Bu kapsamda Stafin içeriğine duyarlı organizmaların oluşturduğu deri hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Stafine Krem Nereye Sürülür?

Stafine krem ne için kullanılır başlığı altında, merhemin cilt sorunlarının tedavisinde kullanıldığını söyledik. Bu kapsamda Stafine krem nereye sürülür, sıkça araştırılmaktadır. Çünkü merhemin içerisinde bulunan maddeler, özellikle hassas ciltleri tahriş edebilecek niteliktedir.

Dolayısıyla Stafine krem cildin sorunlu herhangi bir bölgesine ince bir tabaka halinde sürülebilmektedir. Bununla birlikte krem, hastalık belirtileri bittiği an bırakılmalıdır. Aksi takdirde ciddi tahribatlara sebep olabilmektedir.

Stafine Yüze Sürülür Mü?

Stafine krem nereye sürülür başlığı altında vatandaşın merak ettiği bir diğer konu ise kremin yüzdeki etkisidir. Bu kapsamda Stafine krem yüze sürülür mü, oldukça merak edilmektedir. Stafine krem gerekli durumlarda yüze sürülebilmektedir. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır ki Stafine krem, göz ve dudak çevresine temas etmemelidir.

Stafine Cort Fiyatı

Stafine Krem Ne Ise Yarar3

Stafin krem ne için kullanılır sorusunun yanında, merhemin fiyatı da sıkça araştırılmaktadır. Çünkü 2024 yılına girmemizle birlikte tüm tüketim maddelerine büyük oranda zam gelmiştir. Ürünlere yansıyan bu zam, ilaç sektörünü de derinden etkilemiştir. Peki Stafine krem fiyatı ne kadardır?

2024 yılı güncel verilerine göre Stafine krem fiyatı, aşaüıda yer almaktadır:

  • Cilt sorunlarına karşı bir kalkan oluşturan Stafine krem fiyatı, 2024 yılı için 76,36 TL olarak belirlenmiştir.  

Stafine Krem Yan Etkileri

Bilindiği üzere medikal tıpta kullanılan her ilacın yararı kadar bir yan etkisi de bulunmaktadır. Bu kapsamda Stafine krem yan etkileri konusunda oldukça merak edilmektedir. Çünkü içeriğinde bulunan etken ve yardımcı maddeler, diğer ilaçlara oranla daha ağırdır. Peki Stafine krem yan etkisi nedir?

Stafine krem yan etkileri ilacın prospektüsünde yer alan bilgilere göre aşağıdaki gibidir:

  • El, ayak, bilek, yüz ve dudakların şişmesi
  • Özellikle ağız veya boğazın yutmayı veya nefes almayı zorlaştıracak şekilde şişmesi
  • Alerjik reaksiyonlar
  • Cilt döküntüleri
  • Ciltte yanma
  • Kızarma
  • Döküntü
  • İrritasyon

Stafine Krem Kimler Kullanamaz?

Stafine Krem Ne Ise Yarar2

Stafine krem hakkında merak edilen bir diğer konu ise bu ilacı kimlerin kullanabileceği veya kullanamayacağıdır. Bu kapsamda en çok, Stafine krem kimler kullanamaz şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Brus Şurup Neye İyi Gelir? Kullanımı ve Yan Etkileri! Brus Şurup Neye İyi Gelir? Kullanımı ve Yan Etkileri!

Stafine kremin kimler tarafından kullanılamayacağı ise ilacın prospektüsünde yer alan bilgilere göre aşağıdaki gibidir:

  • İlacın etken maddelerine karşı olan hassasiyet
  • Pseudomonas aeruginosa gibi ilaca duyarlı olmayan organizmaların oluşturduğu enfeksiyonların varlığı halinde,
  • Gözde irritasyona sebep olabileceğinden göz çevresindeki cilt enfeksiyonlarında,
  • Uzun süreli ve sık sık uygulama nedeniyle, temas duyarlılığı ve antibiyotiğe karsı direnç, gelişmesi riski oluştuğunda,
  • Çok derin açık yarası bulunanlarda Stafine krem kullanılmaz.

Sık Sorulan Sorular

Stafine krem ne için kullanılır sorusunun ardından konu hakkında diğer merak edilenleri yanıtlayalım...

Stafine Cort Krem Antibiyotik Mi?

Stafine deride meydana gelen enfeksiyonlara karşı bakterilerin öldürülmesi amacıyla kullanılmaktadır. Deride oluşan zararlı bakterilerin yok olmasına sebep olan ana etken ise Stafine kremin bir topikal antibiyotik olmasıdır.

Stafine Krem Bebeklerde Kullanımı

Stafine krem diğer medikal merhemlere göre kolay tolere edilebilir bir ilaçtır. Bu sebeple zaruri hallerde çocuklarda ve bebeklerde kullanılabilmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki bu uygulama, mutlaka doktor tavsiyesi ve gözetimi içerisinde olmalıdır.

Stafine Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Stafine krem içerdiği etken maddeler sayesinde sivilcelere iyi gelmektedir. Ancak kremin kullanımı kesinlikle bakım amaçlı veya normal sivilceler için olmamalıdır. Stafine kremin sivilce için kullanımı, yalnızca iltihaplı akne ve sivilceler için önerilmektedir. Bu kapsamda iltihabı geçen sivilceden sonra kremin kullanımı bırakılmalıdır.

Muhabir: Mehmet Akif Aldoğan